(foto, video) Dansul pe cuţite a balerinei Seggara

javierperezenpuntas7
Foto:Pentru performance Amelie a purtat un set de cuțite mari de bucătărie la balerini. PC: mymodernmet.com

”En Puntas” este o instalație video a artistului Javier Pérez, în care balerina Amélie Segarra execută un dans incredibil, pe un pian, purtând poante personalizate.

Pentru proiectul lui Javier Pérez, balerina Seggara a purtat la poante o extensie, cel puțin ascuțită. Un set de cuțite mari de bucătărie, au alcătuit setul ei de balerini. Ca și în cazul dansului pe vârfurile degetelor de la picioare, care necesită o presiune enormă, Segarra are parte de o tensiune suplimentară.

Gândul că cineva, chiar reușește să stea pe încălțămintea, cu vădit potențial periculos, este absolut uluitor. Faptul că Segarra își poate menține echilibrul si chiar pune intenționat amprenta ei, în formă de zgârâeturi, pe pian, atât de antrenant, devine într-un moment înfricoșătoar. Evoluția intensă a dansatorei devine tot mai captivantă, atunci când balerina ajunge elegant chiar la margine de pian.

Puternicul dans, plin de forță este în cele din urmă, însoțit de o durere emoțională a picioarelor suprasolicitate. Performanceul Ameliei atrage empatia publicului, pentru că ea însăși luptă atât de aprig pentru perfecțiune. În proiectul său Pérez dezvăluie punctele slabe care devin granițele dintre conceptele de frumusețe și cruzime, fragilitate și violență sau chiar viață și moarte. Până a ajunge la video, vezi câteva poze cu detaliile performanceului.

javierperezenpuntas2
”En Puntas” este o instalație video a artistului Javier Pérez cu balerina Amélie Segarra. PC: mymodernmet.com
javierperezenpuntas3
Pentru performance Amelie a purtat un set de cuțite mari de bucătărie la balerini. PC: mymodernmet.com
javierperezenpuntas4
Performanceul Ameliei atrage empatia publicului, pentru că ea însăși luptă atât de aprig pentru perfecțiune. PC: mymodernmet.com
javierperezenpuntas5
Ca și în cazul dansului pe vârfurile degetelor de la picioare, care necesită o presiune enormă, Segarra are parte de o tensiune suplimentară. PC: mymodernmet.com
javierperezenpuntas6
”En Puntas” este o instalație video a artistului Javier Pérez cu balerina Amélie Segarra. PC: mymodernmet.com 

Javier Pérez – EN PUNTAS (extracts) from Javier Pérez on Vimeo.

Sursa: mymodernmet.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *