A fost descoperit un nou animal carnivor: Olinguito

olingo1
Foto:Se consideră a fi primul animal carnivor descoperit în America de Sud în ultimii 35 ani

Acest animal a fost expus atât în muzee cât și în grădini zoologice, doar că era categorizat ca alt animal. Însă după mai multe cercetări – Olinguito (Bassaricyon neblina) este primul animal carnivor descoperit în America de Sud în ultimii 35 de ani.

Conform Smithsonian Science descoperirile au fost publicate în numărul din 15 august al revistesi ZooKeys, iar persoana care a făcut descoperirea este zoologul Kristofer Helgen.

Olinguito seamănă cu un mix între o pisică de casă și ursuleț. Și este ultimul membru certificat al familiei Procyonidae, pe care o împarte cu raccoons, coatis, kinkajous și olingos.

Poate fi găsit doar în munții Anzi ai Americii de Sud
Poate fi găsit doar în munții Anzi ai Americii de Sud

Animalul își are habitatul în America de Sud, în pădurile cețoase din Columbia și Ecuador. Chiar și numele său latin denotă acest lucru, ”neblina” însemnând ”ceață” în spaniolă.

Arialul de răspândire
Arialul de răspândire

Olinguito are blană lânoasă de culoare portocalie sau roșiatică. Are lungimea de 355 mm, o coadă de lungimea de 335-445 mm și cântărește undeva 900 grame.

Mănâncă fructe, uneori insecte și nectar
Mănâncă fructe, uneori insecte și nectar

Olinguito mănâncă fructe, uneori insecte sau nectar. Locuiește în copaci și este un animal nocturn. Se nasc doar câte un animal la naștere.

Sursă și poze: Smithsonian Institute

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *