Igor Corman: ,,Germania este un partener important pentru procesul de integrare în UE”

corman.gov.md
Foto:Igor Corman a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Matthias Meyer. PC gov.md

,,Germania este un partener foarte important pentru Republica Moldova în realizarea dezideratului de integrare europeană”, a declarat șeful Legislativului, Igor Corman în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Germaniei.

De asemenea, Igor Corman a mai adăugat că bunele relații moldo-germane promovate în ultimii ani atât la nivel oficial, cât și la nivel interuman, reprezintă o bază solidă pentru intensificarea cooperării între cele două state, la diferite nivele. Totodată, în cadrul întrevederii șeful Parlamentului a subliniat că au fost planificate o serie de acțiuni importante, inclusiv vizite la Chișinău ale reprezentanților Bundestagului german.

Un alt aspect abordat de oficiali a fost programul de burse oferit de Bundestagul german tinerilor din țara noastră și acțiunile preconizate pentru anul 2014, în contextul marcării a 200 de ani de la stabilirea coloniștilor germani pe teritoriul unde se află acum Republica Moldova.

Ambasadorul Germaniei, Matthias Meyer a apreciat caracterul pozitiv al întrevederii și relația specială și emoțională dintre cele două state, exprimându-și încrederea că după alegerile parlamentare care vor avea loc în Germania în septembrie, relațiile de cooperare între cele două state se vor intensifica, urmând a fi organizate mai multe proiecte și acțiuni comune, inclusiv pe dimensiunea parlamentară.

Taguri: #igor corman
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *