,,Closer to Oxford” și valorile în rândul studenților

dezbateri antena3.ro
Foto:Dezbaterile online au dat curs unui studii despre valorile în rândul tinerilor. PC antena3.ro

Despre valori în rândul studenților este primul studiu realizat asupra dezbaterilor ,,Closer to Oxford”.

În cadrul programului educațional Closer to Oxford s-a încheiat cea de a 9-a rundă de dezbateri în universități. Cu acest prilej, sociologul Barbu Mateescu a finalizat primul studiu referitor la valorile menționate de studenți în dezbaterile online.

Closer to Oxford este un proiect educațional inițiat de Ardor în 2010 și desemnat în 2011 „Cel mai bun program educațional” prin premiile obținute la Gala Societății Civile și Premiile Radio România Cultural. Closer to Oxford pune în valoare oameni și argumentele lor.

Este prima cercetare pe care Ardor o face despre valorile care apar în dezbaterile  pro/contra,realizate online. Studiul pune în evidență cu o metodologie originală adaptată specificului acestor texte argumentative câteva binoame de valori precum egalitate vs inegalitate, conservatorism vs reformism sau individualism vs comunitarism”, spune Monica Mocanu, președinte executiv Ardor și coordonator de proiect

Programul Closer to Oxford a strâns peste 1600 de studenţi care și-au probat și exersat argumentele pe 9 moțiuni controversate si de interes public.

Sursa: Closer to Oxford

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *