Ideile echipelor de la SICamp 2013

doneaza-singe
Foto:Echipa Donează Sânge de la SICamp 2013 PC: Mediapoint

În perioada 26 – 28 iulie se desfăţoară cea de a doua ediţie a SICamp Moldova. În acest an SICamp Moldova a adunat 102 aplicări ca participant și 50 de aplicări cu o idee.

Pentru eveniment au fost selectați 45 de participanți care să lucrează la dezvoltarea a 9 idei. Echipele sunt formate din câte 5 membri cu specializări diferite: dezvoltatori IT, designeri IT,marketeri, business și experţi din domeniul social media.

Ideile prezentate la ediţia din acest an sunt: Roadshare, Banii meiMoldova Maps, Reciclez, Book app, Second life, Donează sânge, TeamWork, Self Donate. 

Detalii despre fiecare idee:

#1. Team work – cea mai rapidă şi eficientă metodă de a crea o echipă de success.

O unealtă care ar ajuta echipele să se formeze mai uşor
O unealtă care ar ajuta echipele să se formeze mai uşor

Mai multe pe pagina de Facebook: TW.

#2. Moldova Maps – își propune dezvoltarea unei aplicații mobile care conține toate rutele de transport public din Republica Moldova și alte detalii cu privire la itinerar, timp și cost.

Hărţi în Moldova
Hărţi în Moldova

Detalii pe pagina lor de facebook: MM

#3. Book App – crearea unei cărți digitale destinată copiilor până la vârsta de12 ani. O carte interactivă îi va ajuta pe aceștia să asimileze mai ușor  regulile de circulație și securitate la trafic

Carte interactivă pentru copii
Carte interactivă pentru copii

Detalii pe pagina lor de facebook: BA

#4. Donează Sânge lucrează pentru a crea un instrument online care va permite persoanelor să găsească donatorii benevoli ca să salveze viața cuiva și totodată crește transparența procesului de donare a sângelui.

Aici puteţi completa un sondaj al acestei echipe Sondaj

Donaţii de sânge voluntare
Donaţii de sânge voluntare

Detalii pe pagina lor de Facebook: DS

#5. RoadOn lucrează la crearea unei platforme ce are scopul de a facilita procesul de carpooling- o modalitate de utilizare a unui singur transport de către mai multe persoane ce au aceeași  destinație.

Carpooling în Moldova
Carpooling în Moldova

Detalii pe pagina lor de facebook: RO

#6. Banii Mei – Dacă vrei să vezi unde merg banii pe care îi achiți pentru impozite,concedii, și alte lucruri legate de salarii, atunci așteptați lansarea proiectului BaniiMei. Proiectul are ca scop promovarea și transparența bugetului public.

#7. Reciclez depune eforturile pentru dezvoltarea unei platforme web participative și educaționale. Scopul platformei este de a informa oamenii cu privire la importanța utilizării responsabile a resurselor și pentru a promova colectarea selectivă a deșeurilor ca baterii, sticlă, becuri, și alte obiecte reciclabile.

Promovarea reciclării
Promovarea reciclării 

Mai multe info pe pagina lor de facebook: RRR

#8. Second life are scopul de a oferi lucrurilor o “a doua viață”. Platforma va fi locul în care oamenii vor interacționa în scopul de a da și a primi lucruri diferite. Ceea ce pentru cineva nu este necesar, poate prinde o nouă viață în mîinile unui nou proprietar.

#9. SelfDonate: scopul principal este de a ajuta persoanele cu dizabilități, orfelinate, școli internat începând cu bunurile pe care le avem: bunuri de uz casnic, haine, voluntariat. Echipa lucrează lalansarea unei platforme care să conțină toate punctele ce necesită de donații sau alte acțiuni de voluntariat.

Acest eveniment este organizat de către Mediapoint al doilea an consecutiv. Detalii despre evenimentul din 2012 găsiţi aici: SICamp 2012

Discuţie cu mentori la SICamp 2013
Discuţie cu mentori la SICamp 2013 PC: Mediapoint

Sursa: SICamp

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *