Finalizarea proiectului ,,Suport pentru Cancelaria de Stat – TTSIB”

IMG_9638
Foto:Capitalul uman și gândirea sunt cele mai bune investiții, fiind de lungă durată.

Cel de-al 13-lea Seminar Deschis, intitulat ,,Implementarea proiectelor în Moldova: cazul practic al proiectului TTSIB“ a avut drept scop familiariza societății cu componentele, activitățile și rezultatele proiectului TTSIB, care se afla în faza de încheiere.

Diana Zaharia, expert în planificare strategică, a vorbit despre  consolidarea capacității Cancelariei de Stat privind identificarea, pregătirea și implementarea activităților finanțate prin asistență externă.
De asemenea, în cadrul seminarului s-a subliniat și despre instrumentelul Twinning, un instrument specific auoritățile publice să implementeze angajamentele Acordului de Asociere. Aurelia Ieșeanu susține că investirea în capitalul uman și gândire sunt cele mai de preț investiții pentru instituții.

Totodată, în cadrul evenimentului au fost prezentate și principalele produse de comunicare ale proiectului, și anume pagina: ncu.moldova.md,  buletinul informativ trimestrial ,,Twinning, Taiex, Sigma, CIB, Coordonarea asistenţei externe – Moldova”; materiale informaționale relevante; rețele Twinning constituite; varii evenimente de sensibilizare – ateliere de lucru, seminare deschise, mese rotunde și altele, organizate în scopul informării despre principalele aspecte ale asistenței externe în Republica Moldova.

Seminarul Deschis, de altfel ca și celelalte 12  au avut drept scop de a consolida cooperarea cu societatea civilă, de a spori vizibilitatea asistenţei externe în Republica Moldova și creşte conştientizarea cu privire la instrumentele de asistenţă externă ale UE.

Proiectul UE "Suport pentru Cancelaria de Stat - TTSIB" a fost lansat în septembrie 2011.
Proiectul UE “Suport pentru Cancelaria de Stat – TTSIB” a fost lansat în septembrie 2011.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *