Cu 225.000 mai puțini șomeri în Spania

070313_0817_omajmaximin1
Foto:Șomajul este o problemă gravă în UE. PC: omajmaxim.com

Numărul șomerilor în Spania a scăzut sub 6 mln. Acest lucru a fost posibil datorită scăderii populatiei active, dar și ocuparea efectivă a locurilor de muncă.

În al doilea trimestru al anului, numărul şomerilor a ajuns la 5.997.500, potrivit datelor Sondajului asupra populaţiei active, realizat de Institutul spaniol de Statistică.

Acesta este realizat prin intervievarea subiecţilor, cărora li se cer informaţii despre situaţia lor pe piaţa forţei de muncă, astfel că numărul şomerilor apare deseori mai mare decât cel prezentat lunar de Ministerul spaniol al Muncii.

În sondaj se spune: “În luna iunie, această instituţie informa că numărul şomerilor înregistraţi a scăzut în Spania cu 127.248, astfel că cifra totală se ridică acum la 4.763.680 de persoane care nu au un loc de muncă. Aceste cifre ale şomajului, corespunzătoare lunii iunie, cuprind şomerii care au muncit legal, care primesc sau au primit indemnizaţii de şomaj şi sunt înregistraţi ca atare.”, relatează Agerpres.

Notă: 76.000 de persoane, aproape o treime din numărul şomerilor care nu mai figurează ca atare în cadrul sondajului. În schimb, ocuparea efectivă a locurilor de muncă se ridică 149.000 de persoane care şi-au găsit job-uri în al doilea trimestru al anului.

Taguri: ##diez#europa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *