Poliția de Frontieră și-a prezentat bilanţul primului semestru de activitate

992962_485098491568592_249520167_n
Foto:Numărul persoanelor reţinute este în creştere cu 78% PC: Facebook.com

Au fost prezentate rezultatele pentru cele şase luni ale anului curent. Conform datelor statistice, în primul semestru al anului curent se atestă a diminuare a numărului cazurilor de infracţiuni comise la frontiera de stat.

În decursul celor 6 luni ale anului curent, de către colaboratorii Poliţiei de Frontieră au fost depistate şi reţinute 1. 731 persoane, care au încălcat legislaţia în vigoare la frontiera de stat a Republicii Moldova. Comparativ cu perioada analizată a anului 2012, numărul persoanelor reţinute este în creştere cu 78%. Din numărul total de persoane reţinute pentru încălcarea legislaţiei frontaliere a Republicii Moldova:

# pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat au fost reţinute 354 de persoane, numărul persoanelor reţinute pentru primul semestru 2013, a rămas la acelaşi nivel ca şi pentru semestrul întâi al anului precedent;
# pentru încălcarea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, de către subdiviziunile controlului de frontieră în semestrul întâi al anului 2013, au fost depistaţi 808 cetăţeni străini, acest indicator fiind în creştere de 1,4 ori faţă de acelaşi semestru al anului precedent;
# pentru încălcarea regimului de frontieră au fost reţinute 569 persoane, dublându-se astfel indicatorul dat în semestrul întâi al anului curent.

Pe parcursul lunilor ianuarie – iunie anului curent, pentru utilizarea documentelor false, contrafăcute şi străine în timpul traversării frontierei de stat au fost reţinute 134 de persoane, dintre care cu documente: contrafăcute – 95 de persoane, cu acte falsificate – 34 de persoane, cu acte de identitate străine – 4 persoane şi o persoană cu document fantezist.

Urmare a acţiunilor întreprinse în vederea prevenirii şi combaterii contrabandei, pe parcursul primelor 6 luni ale anului 2013 au fost depistate 186 cazuri de transportare ilegală a bunurilor materiale la frontiera de stat cu implicarea a 201 persoane. Cel mai des se încearcă transportarea ilegală a produselor de tutungerie, unităţilor de transport şi bunurilor de larg consum.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *