(foto, video) Genii mici pe scena mare

alexandrina
Foto:Cel mai mic participant al evenimentului, Alexandrina

Filarmonica Națională a organizat un concert împreună cu Ambasada Germaniei la Chișinău. Evenimentul a adus pe scena Teatrului Verde micii interpreți ai RM cu un nume mare.

Evenimentul a fost anunțat deschis de către muzicologul de la Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”, Jana Tudose. Cea de a douăsprezecea ediție a concertului de vară al Ambasadei Germaniei, după cum a menționat ea a avut drept scop promovarea marelor talente din micii oameni. Din acest motiv, genericul serii a fost ales “Copii în Universul Muzicii”.

Jana Tudose, organizatorul evenimentului, anunță deschiderea Concertului de vară al Ambasadei germaniei la Chișinău.
Jana Tudose, autoarea programului și muzicologul Filarmonicii Naționale, anunță deschiderea Concertului de vară al Ambasadei germaniei la Chișinău.

Excelența Sa, Ambasadorul Germaniei la Chișinău, Matthias Meyer, a salutat publicul prezent la eveniment în limba de stat, fiind salutat cu aplauze. Acesta și-a arătat recunoștința față de organizatorii evenimentului și partenerii acestuia. Mai mult decât atât, el a venit în fața publicului cu rugămintea de a susține tinerele talente care sunt foarte emoționate. Ambasadorul a adăugat că va decide “cine a fost cel mai bun în dependență de aplauzele publicului.”

Ambasadorul Germaniei la Chișinău, Matthias  (stânga).
Ambasadorul Germaniei la Chișinău, Matthias Meyer (stânga).

alexCea dintâi care a impresionat vizitatorii Teatrului de vară în seara de 21 iulie a fost violonista Alexandrina Croitoru. Cea mai mică dintre participante a stârnit un val de aplauze ce nu avea sfârșit. Ea, la fel ca și ceilalți copii, a fost acompaniată de către Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici” al cărei dirijor este Mihai Agafița.

Cel mai mic participant al evenimentului, Alexandrina
Cel mai mic participant al evenimentului, Alexandrina

Urmăriti mai jos prestația unui alt copil, la fel de reușită:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *