Un acord ce privește facilitarea reciprocă a regimului de vize a fost semnat de Chile și Moldova la Chișinău. #diez îți prezintă punctele turistice ce merită a fi vizitate în Chile.
Cetăţenii Moldovei și Chile vor avea dreptul de a intra, tranzita şi rămâne pe teritoriul celeilalte țări, fără viză, pentru o perioadă de până la 90 de zile. Deţinătorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu valabile, vor fi scutiţi de viză pe teritoriul celuilalt stat în cazul în care se va afla într-o misiune diplomatică.
Acordurile vor intra în vigoare după ce ambele state vor îndeplini procedurilor interne necesare, până atunci găsim destinația potrivită fiecăruia:
#1. Santiago este o istorie vie, centrul cultural, politic și social al țării. Împânzit de atracții turistice importante pentru istorie și pentru cultură, este plin de legende despre locuitorii și tradițiile din Chile.
#2. Peșterile de Marmură din Patagonia, Chile sunt un alt punct turistic care merită a fi vizitat. Semnificând locul “unde se termină pământul” sau “adâncul pământului”, Chile este țara care se situează, din punct de vedere geografic, în America de Sud sau America Latină, așa cum o mai denumesc unii, fiind, de altfel și printre cele mai dezvoltate regiuni ale acesteia.
Meritul se cuvine lui Carlos Moyano. Peșterile de marnură au fost descoperite de geograf în anul 1880. Ele reprezintă un templu clădit de forțele naturii. ÎÎn inima peșterilor de marmură stă lacul glaciar, General Carrera sau “Lacul furtunilor”, care este și cel de-al doilea lac din America de Sud, ca și marime, mândrindu-se cu lungimea impresionantă de 1850 km².
#3. Figurile de piatră Moai reprezintă simbolurile acestei insule, giganticile stânci găsindu-se cu sutele pe toata insula. Câteva dintre ele au fost restaurate și ridicate, însă majoritatea zac în câmpii sau lângă carierele în care au fost create. Se presupune ca statuile au fost sculptate în cariere, împărțite în bucăți, apoi cărate cu ajutorul trunchiurilor de copaci spre zona destinată. Figurile au fost ridicate pe ceea ce se cheama “ahu” – o platformă ceremonială. Este un gest de jignire profundă să călcați pe aceste platforme. Se crede că Moai sunt monumente comemorative a unor șefi de trib. În preajma unora dintre aceste statui s-au gasit tablițe cu niște hieroglife speciale, care însă încă nu au putut fi rescifrate.