Iurie Leancă ,,Parafarea, semnarea Acordului de Asociere va apropia Moldova de UE”

glasul.md
Foto:Iurie Leancă susține că România este un avocat natural, iar RM apreciază această suținere. PC glasul.md.

Premierul susține: ,,Că parcursul european va deveni ireversibil atunci când Republica Moldova va deveni candidată la aderare, aceasta fiind singura cale de modernizare a statului”. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru evz.ro.

De asemenea, în cadrul inteviului prim-ministru a mai declarat că: ,,Este important faptul că lista ţărilor care susţine plenar şi cu toată deschiderea aspiraţiile noastre europene nu se limitează doar la ,,Noua Europă”, referindu-se la România şi Franţa care au lansat iniţiativa Prietenii Moldovei”.

În contextul relațiilor dintre Moldova și România acesta a declarat că susținerea celor de la Bucuești nu are decât să ne bucure şi se înscrie perfect în albia unor relaţii fireşti de colaborare şi prietenie.

Totodată, a mai menționat că unul din proiectele în colaborare cu Romania și anume lansarea gazoductului Iași -Ungheni este cu siguranţă, un proiect de anvergură pe care îl vom începe nu întâmplător de Ziua Independenţei Republicii Moldova. Iurie Leancă mai susține că sunt și alte proiecte importante de interconexiune a liniilor electrice, construcţie de poduri, şi, nu în ultimul rând, de promovare a agendei europene.

Sursa: evz.ro

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *