Băsescu: Ce să caute moldovenii în Eurasia? Viitorul e în UE

Traian Basescu
Foto:Traian Băsescu PC: nineoclock.ro

Înainte de vizita lui Băsescu la Chișinău, acesta reia tema integrării europene a Republicii Moldova. Într-un interviu președintele român a accentuat că locul Moldovei este în UE.

Președintele României, Traian Băsescu, afirmă că prioritatea României este ca Republica Moldova să devină stat membru al Uniunii Europene.

Totodată, românul nu crede posibilă integrarea Republicii Moldova în UE împreună cu Transnistria și trupele rusești de acolo. În interviul pentru postul de radio Europa Liberă, el a declarat: “UE nu va mai repeta eroarea pe care a făcut-o în cazul Ciprului, dar speranța că problema transnistreană se va rezolva, există și nu am niciun motiv să fiu pesimist, cu atât mai mult cu cât nu mâine se pune problema integrării Republicii Moldova. Este vorba despre un proces îndelungat. Abia se parafează Acordul de Asociere, în România a durat 10 ani de la semnarea acestui acord și primirea în UE. Timpul lucrează și sper că lucrează în favoarea Moldovei”.

Referitror la aderarea Moldovei în Uniunea Eurasia ca soluție în locul UE, Traian Băsescu, a opinat: “N-am văzut moldoveni cu ochii oblici, ce să caute în Uniunea Eurasiatică. Cetățenii Republicii Moldova sunt la fel ca cei din România. Sunt două țări independente, dar cred că opțiunea de suflet e cea de a reveni acasă, adică în Europa.”

Amintim că Traia Băsescu va efectua mâine, 17 iulie o vizită la Chișinău. El se va întâlni cu Premierul Iurie Leancă, Președintele RM Nicolae Timofti, dar și cu Președintele Parlamentului, Igor Corman.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *