Declarațiile de la summit-ul PPE

IMG_3222
Foto:Liderii politici s-au întâlnit astăzi în cadrul summit-ului PPE, găzduit la Chișinău de PLDM. PC: jurnal.md

Astăzi la Chișinău a avut loc cel de-al treilea summit al Partidului Popular European (PPE). Iată cele mai importante declarații.

Wilfried-Martens

 # Wilfried Martens, Președintele PPE: ”Deși Moldova mai are restanțe, aceasta are toate șansele să demonstreze un succes la Summit-ul de la Vilnius. Republica Moldova este una dintre țările model din cadrul Parteneriatului Estic. Summit-ul de la Vilnius oferă o perspectivă clară Republicii Moldova de a intra, într-o bună zi, în UE”. Președintele PPE se află pentru a patra oară în Moldova.

 

nicolae_timofti_190712 # Nicolae Timofti, Președintele Republicii Moldova, în cadrul întrevederii sale cu Wilfried Martens a declarat: „Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, unde se preconizează parafarea Acordului de Asociere cu UE, va fi unul decisiv pentru țara noastră”.

 

 

iurie-leanca-desemnat-premier-interimar-in-moldova-18451024 # Iurie Leancă, prim-ministrul Moldovei, a declarat că în cadrul evenimentului s-a discutat despre strategia de mai departe, după Summitul de la Vilnius. De asemenea, au fost discutate oportunităţile care vor fi oferite în urma Acordului de Liber Schimb, care va duce la crearea a noi locuri de muncă, servicii mai calitative. De asemenea, premierul a spus că s-a discutat şi despre acţiunile care trebuie să fie îndeplinite de către Moldova, pentru ca cetăţenii să poată călători liber în UE informează IPN.

serzh-sargsyan # Serzh Sargsyan, Preşedintele Armeniei: „Este o formă de colaborare care nu este îndreptată împotriva unui stat, ci pentru depăşirea barierelor care ne divizează”, a spus preşedintele Armeniei.

 

 

Saakashvili_0.preview # Mikheil Saakașvili, Președintele Georgiei: ” Chișinăul a implementat cu pași rapizi mai multe reforme și a aplicat în practică recomandările Uniunii Europene. Moldova este un exemplu uimitor a ceea ce înseamnă apropierea de UE, odată ce este o țară care a avut de suferit în urma colapsului din fosta URSS”. Președintele nu a întârziat să aducă și acuzații Rusiei: „Orice ar face ei, orice ar întreprinde, trebuie să mergem pentru construirea unui viiotor european, să construim democraţia, să susţinem tinerii şi să nu privim înapoi. Cred că forţele care ne pun piedici nu au viitor. Cred că este doar o chestiune de timp până când întreaga sferă a imperialismului rusesc se va ruina. Şi cred că acest lucru se va întâmpla foarte curând”, a menționat Saakașvili.” Precizăm că mâine, președintele Georgiei va avea o întrevedere la Reședința de Stat cu șeful Legislativului Igor Corman.

vlad-filat # Vlad Filat, președintele PLDM, gazda evenimentului, s-a arătat mulțimit de discuțiile avute în cadrul summitului și a vorbit despre importanța Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *