Dacă Aurelia Grigoriu nu vine la Comisie, Comisia ia decizii singură

ombusmanul-aurelia-grigoriu
Foto:Avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu nu s-a prezentat la şedinţa de astăzi a Comisiei pentru drepturile omului. PC: noi.md

Aurelia Grigoriu nu a fost însă prezentă la ședința de azi a Comisiei parlamentare pentru drepturile. Află care au fost declaraţiile preşedintelui.

Potrivit preşedintelui Comisiei pentru drepturile omului, Vadim Mişin, Aurelia Grigoriu nu s-a prezentat la şedinţa comisiei din cauza stării de sănătate și a invocat faptul că primește acum tratament. Mișin a mai declarat că Grigoriu nu a venit la ședință deoarece este amenințată și nu se simte în siguranță. Iată declaraţiile făcute de preşedintele Comisiei:

  • “Am constatat că doamna Grigoriu nicidecum nu a prezentat la acea conferință internațională poziția Parlamentului și a Republicii Moldova. Un avocat parlamentar trebuie să fie luptător pentru drepturile omului în țara sa. Nimeni nu i-a interzis ca persoană fizică să-și spună poziția, dar părerea sa trebuie să fie profesionistă și nu politizată”, a declarat președintele Comisiei, Vadim Mișin.

 

  • „Domnul viceministru ne-a spus că relațiile cu Armenia nu au fost afectate. Aceste declarații au adus un prejudiciu de imagine RM, nu Armeniei sau Azerbaidjanului. Tototdată, din informațiile prezentate, am aflat că nu a existat niciun pericol în Armenia în privința doamnei Grigoriu. ”, a mai spus Mișin.

 

De asemenea astăzi au fost audiaţi  judecătorul CC, Victor Popa, care le fel a participat la conferința de la Erevan, dar și viceministrul de Externe, Andrei Popov.O decizie finală pe marginea acestui caz va fi semnată astăzi seara sau mâine, de către preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, Vadim Mişin.Precizăm că mandatul Aureliei Grigoriu expiră la toamnă.

Amintim că în cadrul unei conferințe europene de la Erevan, Aurelia Grigoriu a făcut declarații de ordin politic, despre relațiile dintre Armeia și Azerbaijan, care au stârnit discuții controversate.

Sursa: jurnal.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *