Joi nu va fi şedinţă de Parlament. Comuniştii protestează

189551995
Foto:Ședinața Parlamenului anulată PC: newsmoldova.md

Parlamentul se va convoca în următoarea şedinţă vineri, 12 iulie. Decizia a fost luată cu votul majorităţii parlamentare.

Mâine, 11 iulie, la Palatul Republicii va avea loc cel de-al treilea summit al şefilor de state din cadrul Parteneriatul Estic, membri ai Partidului Popular European (PPE). Fracţiunea PCRM a insistat ca PLDM, membru al PPE, să-şi caute alt sediu pentru organizarea acestui eveniment, iar Parlamentul să se convoace joi în şedinţă în regim obişnuit, transmite IPN.

Deputatul comunist Iurie Muntean a spus că evenimentul de mâine nu are caracter oficial, chiar dacă la el participă şi şefi de state. „Ei participă la această întrunire ca membri ai Partidului Popular European. Adică, nu se vor afla aici într-o vizită oficială. Insistăm ca mâine să fie continuată şedinţa”, a spus deputatul. Colegul său, Grigore Petrenco, a adăugat că prezenţa preşedintelui Georgiei, Mikheil Saakashvili, nu este dorită în Republica Moldova.

Liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a spus în replică că Palatul Republicii nu este clădirea Parlamentului. Este o clădire care se dă în chirie, iar toate cheltuielile pentru summit sunt achitate de către PLDM.

La cel de-al treilea summit al şefilor de state din cadrul Parteneriatul Estic, membri ai PPE sunt aşteptaţi preşedinţii Georgiei şi Armeniei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *