Serghei Lavrov și Titus Corlățean: Moldova ar trebui să rămână un stat suveran

collage
Foto:Sergey Lavrov(minstrul rus de externe) și Titus Colățean (ministerul de externe român)

Rusia susţine în mod constant integritatea teritorială a Republicii Moldova, care ar trebui să-şi păstreze suveranitatea, a declarat marţi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în finalul convorbirilor purtate la Moscova cu omologul său român Titus Corlăţean.

“Poziţia Rusiei în această chestiune este bine cunoscută. Noi am susţinut întotdeauna integritatea teritorială a Republicii Moldova, care ar trebui să rămână un stat suveran”, a subliniat şeful diplomaţiei ruse, evidenţiind că acesta este unul din principiile “după care se ghidează Rusia şi în reglementarea transnistreană”, relatează agenţia de presă Itar-Tass, citată de agerpres.ro.

În acelaşi context, Serghei Lavrov a spus că împărtăşeşte opinia ministrului român Titus Corlăţean, potrivit căruia viitorul Republicii Moldova ar trebui să fie determinat de alegerea liberă a poporului Republicii Moldova, iar România va respecta decizia, oricare va fi aceasta.

În ceea ce priveşte regiunea transnistreană, Serghei Lavrov a declarat că Rusia este interesată în elaborarea comună a unei abordări pentru soluţionarea problemei privind statutul Transnistriei, în cadrul formatului consacrat ‘5+2’ (Republica Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia şi Ucraina, plus UE şi SUA în calitate de observatori) , potrivit Itar-Tass.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *