Municipalitatea are nevoie de 3 mln lei pentru a procura noi coşuri de gunoi

20095
Foto:Fără coșuri de gunoi pe bulevardul Ștefacn cel Mare PC: IPN

Mai multe coşuri de gunoi de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din capitală au fost scoase, după ce anterior au fost instalate de către un agent economic care şi-a propus să plaseze publicitate pe ele, dar a renunţat după o vreme.

Cu timpul, coşurile au început să putrezească, iar agentul economic nu le mai gestionează.

Șeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Petru Gontea, a comunicat că o parte dintre coşurile de pe bulevardul central al capitalei au fost scoase de către angajaţii direcţiei pentru că nu mai arătau bine. În prezent direcţia este în căutarea unei soluţii de finanţare pentru ca toate coşurile de gunoi de pe Ştefan cel Mare şi Sfânt să fie schimbate şi să arate la fel pe toată lungimea bulevardului. Există şi un proiect elaborat, dar cheltuielile sunt destul de mari. Pe lângă investiţiile de instalare, mai sunt şi cheltuielile de evacuare a gunoiului şi salubrizare a teritoriului.

„Ca să amplasăm coşuri de gunoi pe toate străzile principale din capitală ar fi nevoie de 3 milioane de lei şi alte 3 milioane pentru gestionarea acestora timp de un an”, a spus Petru Gontea.

Coşurile lipsă pe bulevardul Ştefan cel Mare pe vor fi înlocuite temporar cu altele, scoase de pe alte străzi, unde se acumulează  mai puţin gunoi.

Sursa: IPN

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *