(video) Leancă pentru Euronews: “Viitorul european trebuie recunoscut”

606x341_231042_our-european-future-should-b
Foto:Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă consideră că și divergențele cu Rusia pot fi soluționate prin intermediul dialogului. PC: captură video

Prim-ministrul Iurie Leancă a oferit un interviu în cadrul vizitei sale la Bruxelles de săptămâna trecută. El a vorbit despre regiunea transnistreană, euro-integrare și viitorul Moldovei.

Premierul Republicii Moldova, a declarat în cadrul interviului faptul că primordial este creare noilor locuri de muncă, lupta cu corupția și respectarea Agendei europene, adică îndeplinirea obiectivelor principale  în calea integrării europene.

El a menționat faptul că suportul adus de Uniunea Europeană și instituțiile ei nu constă doar din resursele financiare acordate. „Este vorba de suportul politic care ne ajută să creștem, transferul de know-how, expertiză și experiență”.

Fiind întrebat la ce se așteaptă de la Summit-ul Parteneriatului Estic ce va avea loc în noiembrie la Vilnius, el a spus că în primul rând se așteaptă la trecerea la un alt nivel al cooperării între Republica Moldova și Uniunea Europeană. De asemenea, fostul ministru de Externe al RM a mai adăugat că speră ca „viitorul european să fie recunoscut”.

Cu referire la conflictul transnistrean, acesta a spus că poate fi soluționat doar prin intermediul dialogului, la fel ca și presiunile venite din partea Federației Ruse.

#diez te invită să urmăresti interviul cu Iurie Leancă realizat de Euronews.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *