Incendiile din vara 2013 din Chişinău

harta incendii
Foto:Cinci incendii în Chişinău în vara 2013

Din 1 iunie, în Chişinău au fost cinci mari incendii, ultimul fiind cel din str. Albişoara 40/1, unde a ars acoperişul restaurantului La Roma Club.

Vara 2013 a început fierbine cu cinci incendii mari în Chişinău, şi altele în orăşelul Codru, Vadul lui Vodă şi Anenii Noi.

Conform Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale în incendiul din Anenii Noi şi-au pierdut viaţa două persoane.

Incendiile din Chişinău în ordine inversă cronologic

PC: Cotidianul.ro
La un incendiu din sectorul Buiucani au intervenit opt autospeciale, două autoscări şi un automobil de descarcerare. PC: Cotidianul.ro

# Incendiu în sectorul Râşcani, La Roma Club

A izbucnic în data de 8 iulie, ora 23.27. Au fost deplasate patru autospeciale de intervenţie. Acoperişul restaurantului a fost distrus pe o suprafaţă de 30 m.p.

În urma incendiului, două persoane, de 20 şi 22 de ani au avut de suferit, fiind internaţi în spital.

# Incendiu în sectorul Buiucani, bloc de locuit din str. Piaţa Unirii nr. 1 

Pompierii au fost alertaţi la ora 17.20, 5 iulie. Iniţial la faţa locului au fost deplasate două autospeciale şi o autoscară, ulterior din cauza focului mare acestea au fost completate şi numărau opt autospeciale, două autoscări şi un automobil de descarcerare.

Pompierii au evacuat peste 30 de persoane de la etajele superioare a blocului, iar altele patru au fost salvate. Flăcările au deteriorat balconul comun şi bunurile materiale din interiorul unui apartament cu două odăi de la etajul zece.

# Incendiu în sectorul Buiucani, bloc de locuit din str. N. Costin 63/1 

Incendiul a avut loc în data de 21 iunie. Un copil a fost salvat de către un pompier care nu era la muncă.

La sosirea salvatorilor, copilul se afla în siguranţă, iar garda ajunsă la faţa locului în doar câteva minute, au reuşit să localizeze incendiul, fără ca acesta să obţină răspândire în alte odăi.

# Incendiu de pe strada Munceşti 799 

A izbucnic la ora 14.45, 17 iunie. la faţa locului au venit 15 autospeciale de intervenţie, dintre care 3 scări auto.

Flăcările au cuprins aproximativ 3000 m.p. din acoperişul unui depozit, în care se aflau secţii de prelucrare a lemnului. 80 pompieri luptă cu flăcările. În urma incendiului, nimeni nu a avut de suferit.

# Incendiu de pe str. Costiujeni nr 3/1 

Pompierii au fost alertaţi la ora 10.46, 6 iunie. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de intervenţie şi s-a stabilit că incendiul a izbucnit într-un apartament de la etajul patru.

Flăcările au distrus bunurile materiale dintr-o odaie a locuinţei, restul fiind salvat. Două persoane, au fost evacuate de către pompieri de la etajul dat, din cauza fumului dens, acestea fiind în afara pericolului.

Din istoria incendiilor din Chişinău

Incendiu de la Sun City, 31 octombrie 2012. PC: noi.md
Incendiu de la Sun City, 31 octombrie 2012. PC: noi.md

Reamintim că unul din cele mai cunoscute incendii din ultime, a fost cel de la Cafeneaua Malina, din 31 octombrie 2012. La faţa locului s-au deplasat cinci echipaje de pompieri şi două ambulanţe. Incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Potrivit lui Vasile Miron, vicedirectorul Sun City pierderile în urma incendiului sunt estimate la 1.500.000 – 2.000.000 de lei.

Sursă: dse.md

Taguri: #chisinau
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *