Catherine Ashton: “Am venit să sărbătoresc învestirea noului Premier”

a_50
Foto:Catherine Ashton speră că Summit-ul de la Vilnius va da un motiv de bucurie Moldovei. PC: almogaz.com

Catherine Ashton a venit să sărbătorească învestirea noului Premier, Iurie Leancă, și speră că la Summit-ul de la Vilnius vom mai avea un motiv pentru a sărbători.

Catherine Ashton nu a dorit să vorbească despre eşecurile pe care le-a suferit Moldova. Potrivit ei, criteriul de bază în activitatea Guvernului de la Chişinău trebuie să fie oamenii şi nu Uniunea Europeană.

Ea a apreciat mișcarea pe calea reformelor europene și depăsirea crizei politice din Republica Moldova.

Iurie Leancă, în cadrul conferinței comune susținute astăzi, şi-a exprimat speranţa că Acordul de asociere va fi parafat la summitul de la Vilnius şi semnat în 2014. De asemenea, premierul moldovean a dat asigurări că guvernul pe care îl conduce va continua să depună toate eforturile pentru îndeplinirea recomandărilor pentru ca, la Vilnius, Comisia Europeană să poată recomanda statelor membre UE să examineze posibilitatea ridicării regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Premierul se așteaptă la faptul ca Comisia Europeană va recomanda statelor membre a UE să examineze posibilitatea anulării regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *