RM – unica țară europeană care va beneficia de ajutorul financiar al Slovaciei

92592D29-C55B-4C22-97D4-90A4910723B9_mw1024_n_s
Foto:Astăzi, 9 iulie 2013, a fost inaugurată ambasada Slovaciei la Chișinău. PC: europalibera.org

Natalia Gherman o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Slovace, Miroslav Lajčák. Acesta a spus că susține procesul de integrare europeană a Moldovei.

În context vizitei, ministrul Miroslav Lajčák a precizat că,  începând cu anul 2014, Republica Moldova va fi printre primele trei ţări care va beneficia de asistenţă financiară din partea guvernului slovac, fiind în acest sens, unica  ţară din Europa.

Timp de trei ani, Slovacia a oferit RM o asistenţă considerabilă  pentru implementarea diverselor programe de cooperare în domeniul financiar-bancar, agricultură, gestionarea migraţiei etc. În calitate de membru al Grupului de la Vîşegrad, Slovacia contribuie şi la fondul de cooperare pentru dezvoltare, al cărui beneficiare este şi țara noastră.

Având în vedere interesul părţilor de a dezvolta comerţul şi investiţiile, oficialul slovac a participat la deschiderea Forumului de business moldo-slovac. Se preconizează ca, în luna octombrie 2013, la Bratislava, se va desfăşura Reuniunea  Comisiei interguvernamentale moldo-slovace de cooperare comercial-economică.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova

Taguri: ##diez#Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *