Moldova a participat la Reuniunile Înalților Oficiali ai Parteniaritului Estic

iulian groza
Foto:Iulian Groza (partea stângă) a condus Delegația Moldovei la Reuniunile Înalţilor Oficiali ai Parteneriatului Estic. PC: lituaniantribune.com

Delegaţia Moldovei a participat la Reuniunile Înalţilor Oficiali ai Parteneriatului Estic în cadrul Politicii Europene de Vecinătate la Bruxelles.

Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de viceministrul Ministerului Afacerilor Externe și Intergrare Europeană, Iulian Groza.

Ambele reuniuni au avut drept scop realizarea unui schimb de opinii privind nivelul de implementare a Politicii Europene de Vecinătate, în conformitate cu ultimele Rapoarte de Progres ale Comisiei Europene prezentate în primăvara anului curent. Totodată, evenimentul a oferit o platformă de discuţii privind provocările întîmpinate şi soluţiile necesare în continuarea realizării reformelor în domeniile cheie de dezvoltare.

De asemenea, Reuniunea Înalţilor Oficiali ai Parteneriatului Estic a asigurat o platformă de pregătire a celei de-a IV-a Reuniuni Ministeriale a Parteneriatului Estic din 22 iulie curent, precum şi a Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

În acest context, a fost iniţiat lucrul asupra textului Declaraţiei Comune a Summit-ului Parteneriatului Estic, care va constitui o bază pentru setarea obiectivelor şi liniilor directorii pentru cooperare post-summit.

În cadrul discuţiilor, au fost apreciate eforturile R. Moldova în realizarea reformelor şi participarea activă la activităţile şi platformele de cooperare în cadrul Parteneriatului Estic.

Sursa: mfa.gov.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *