La Opaci s-a încheiat ședința Comisiei pentru situații excepționale

DSC04826
Foto:Digul de protecţie a iazului din satul Opaci, raionul Căuşeni, s-a rupt din cauza ploilor abundente. PC: pvtv.ro

Azi, 5 iulie, începînd cu 7:00 laOpaci s-a convocat Comisia pentru situații excepționale locală la care a participat ministrul afacerilor interne Dorin Recean, primarul satului și salvatorii aflați pe loc.

După cum scrie pagina oficială MAI în cadrul ședinței a fost făcută o actualizare a informațiilor ce țin de daunele provocate de ploaia torențială și cedarea dambei iazului din localitate. Până în prezent majoritatea fântânilor, beciurilor și subsolurilor clădirilor sunt inundate. Multe drumuri sunt nepracticabile și multe podețuri sunt distruse, ceea ce face problematică deplasarea în sat.

Față de informația de aseară privind numărul caselor avariate, pe parcursul nopții nu au fost înregistrate cazuri de surpări și avarieri ale caselor, ultima informație fiind – 29 de case avariate – cu ziduri sau acoperișuri care au cedat.

De la ora 08:15 va fi asigurată alimentarea cu apă potabilă a populației care nu are acces la rețea cu o autocisternă. De la ora 09:00 va începe restabilirea podurilor, în ordinea priorităților. Salvatorii au pompat apă din beciuri și subsoluri pe parcursul nopții și vor continua toată ziua de azi, majoritatea beciurilor fiind inundată, în cadrul consiliului s-a decis prioritizarea acestui proces.

Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în jurul orei 00:15.

Membrii comisiei au plecat pe teren pentru a evalua pierderile, verifica informațiile și decide intervențiile necesare.

Taguri: #causeni
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *