Situaţia în capitală după ploile din seara zilei de 30 iunie 2013

144125_137261257430342
Foto:Ploile au pus duminică stăpânire pe oraș PC: protv.md

Primăria Municipiului Chişinău informează că toate serviciile municipale au reacţionat prompt la lichidarea situaţiilor cauzate de ploile de duminică seara, astfel că s-a intervenit, inclusiv noaptea.

Acum se mai lucrează în teren la curăţarea străzilor de mâl şi pietriş, la evacuarea copacilor căzuţi, precum şi la salubrizarea zonelor cu arbori doborâţi. În prezent, circulaţia pe străzi este organizată în regim normal, ne informează direcţia relaţii publice a primăriei Chişinău.

Probleme privind funcţionarea canalizării pluviale au fost înregistrate pe str. Albişoara, colţ cu str. Ismail, str. Uzinelor, str. Ion Creangă, str. Calea Ieşilor, str. T. Vladimirescu, str. Meşterul Manole. Pe str. Alecu Russo, aseară s-au format blocaje de trafic vreme de câteva ore, din cauza lucrărilor de reparaţie care au loc în zonă.

În perioada de referinţă, în zonele de locuit au fost înregistrate 18 cazuri de blocare a canalizării pluviale. Ca urmare au fost inundate 50 de apartamente. Alte 22 cazuri se referă la inundarea a 22 subsoluri din blocurile locative. Mai mult, din cauza lucrărilor la o mansardă în construcţie, din str. Dimo au fost inundate două scări. La moment, toate cazurile de inundaţii au fost lichidate.

În urma vântului puternic din seara trecută, au fost înregistrate 22 cazuri de căderi de arbori, drept consecinţă au fost deteriorate 7 automobile. În continuare se intervine pe adresele indicate de cetăţeni.

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a solicitat tuturor serviciilor să intervină în continuare, adresă cu adresă, spre diminuarea consecinţelor inundaţiilor şi ploilor torenţiale din ultima perioadă. Totodată, Primăria Chişinău face apel către cetăţeni, în special, posesorii de automobile, să evite deplasarea pe vreme ploioasă pe străzile cu risc sporit de inundaţie, precum Albişoara, Uzinelor, Calea Ieşilor etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *