O jurnalistă olandeză violată în Egipt

k-bigpic
Foto:A mai fost înregistrat un caz de atac sexual asupra unei jurnaliste străine în timpul protestelor din Egipt. PC: jezebel.com

Media din Egipt raportează că o jurnalistă olandeză a fost violată de mai mulți bărbați în Piața Tahrir din Cairo, vineri 28 iunie curent. Conform celor de la Ynetnews femeia a fost operată și eliberată din spital.

Dina Zakaria, jurnalistă la postul ”Egipt 25″, a postat duminică, 30 iunie curent un mesaj pe pagina ei de facebook: “O jurnalistă olandeză a fost violată în Tahrir, de către un grup de bărbați care se pretind a fi revoluționari. Ea se află în stare gravă și a fost dusă la spital.” 

Între timp, administrația spitalului a emis o declarație prin care confirmă informația publicată de Zakaria. Jurnalista a suferit o operatie și a fost externată. De asemenea procurorul general din Egipt, Talaat Abdallah, a ordonat personalului său să meargă la spital pentru a afla detalii și să dezvăluie toate circumstanțele din spatele atacului violent.

Femeile egiptene se confruntă foarte des cu hărțuirea și atacuri sexuale. În timpul și după revoluție, au existat o serie de cazuri în care jurnalistele străini, au fost agresate sexual, cum ar fi Sonia Dridi și Lara Logan.

 

Sonia Dridi și două jurnaliste care au fost atacate sexual în timpul atacurilor din Egipt.
Sonia Dridi și Lara Logan două jurnaliste care au fost atacate sexual în timpul atacurilor din Egipt. Colaj #diez

Sursa: jezebel.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *