Începând de astăzi păstram numărul de telefon chiar dacă schimbăm operatorul

1477AC34-7E27-C12F-14C2-601E00EEF72C
Foto:Ne păstrăm numărul chiar dacă ne schimbăm operatorul de telefonie PC: news.point.md

Începând de astăzi, 1 iulie, este posibilă portarea numerelor telefonice de la un furnizor de telefonie mobilă la altul. Serviciul este unul gratuit.

Acum, orice utilizator va avea posibilitatea păstrării numărului atunci când se transferă de la un furnizor de telefonie mobilă la altul, indiferent de modalitatea de plată (postpaid sau prepaid) şi tehnologia aplicată (GSM, CDMA, 3G, 4G).

Persoanele interesate să-şi transfere numărul de telefon de la un operator la altul trebuie să parcurgă doar 2 paşi:
1. Anunţarea furnizorului, numai de către titularul contractului sau reprezentantul legal;
2. Completarea unei cereri care va conţine datele de identificare ale solicitantului, termenul de portare şi un număr de telefon.

Numerele deja portate vor putea fi recunoscute după tonul distinctiv ce va suna în timpul apelurilor. Prelucrarea datelor necesare transferului numărului de telefon durează între 5 şi 30 de zile. Important de menţionat: solicitantul are dreptul de a anula cererea de portare cel târziu cu 24 de ore înainte de data şi ora stabilite pentru realizarea portării.

Persoanele au dreptul să se porteze de la un operator de telefonie la altul de cîte ori doresc. Serviciul nu este limitat. În cazul în care persoanele doresc să-și transfere numărul la un alt operator, dar au datorii faţă de furnizorul de la care doresc să plece, persoanele sunt obligate să-și achite toate datoriile față de acesta.

Începând cu 1 august, portabilitatea numerelor va fi accesibilă şi pentru numerele de telefonie fixă. Cei interesaţi pot afla mai multe detalii pe pagina web oficială a noului serviciu: www.portare.md.

Serviciul de portabilitate a fost implementat în mai bine de 50 de ţări ale lumii, de el au beneficiat deja peste 154 mil. de abonaţi. Prima ţară care a implementat în 1997 portabilitatea numerelor a fost Singapore. În Europa acest serviciu a fost lansat, pentru prima dată, în anul 1999, în Marea Britanie şi Olanda, după care, începând cu anul 2003, păstrarea numărului de telefon de către abonat a devenit obligatorie pentru toate ţările membre ale Uniunii Europene (UE). În prezent, acest serviciu poate fi accesat în toate cele 27 ţări ale UE.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *