Cele mai incredibile invenții create în condiții casnice

ceas
Foto:#diez îți prezintă cele mai neobișnuite învenții create în condiții casnice PC: turismoassociati.it

#diez prezintă cele mai spectaculoase invenții create în condiții casnice de care probabil nici nu ai auzit.

Aparat de dializă artizanal

Hu Songwen – un ţăran chinez, supravieţuieşte de 13 ani datorită unui aparat de dializă artizanal pe care şi l-a construit singur. Propriul aparat de dializă, instalat într-un grup sanitar, a fost construit din piese decontate, preluate de la aprataj medical şi veselă de bucătărie.Pacientul trăieşte într-o provincie din Estul Chinei și a fost nevoit să-şi transforme WC-ul din propria casă în „salon pentru dializă improvizată”. El a făcut-o nu din plăcere sau interes ştiinţific, ci datorită lipsei banilor. Fiecare procedură, pe care şi-o efectuează în propriul WC, îl costă 60 Yuani, adică de opt ori mai ieftin decât ar trebui să achite într-un spital.

Chinezul și invenția sa. PC: oddee.com
Chinezul și invenția sa, aparatul de dializă creat în condiții casnice PC: oddee.com

Proteză pentru braț

Mark Lesek a renunțat la ideea că trebuie să aștepte ani de zile pentru a primi o proteză. Lesek și-a pierdut brațul într-un accident de mașină cu cinci ani în urmă. Deoarece braţul i-a fost amputat chiar din umăr el nu a putut purta o proteză normală. Apoi a auzit de “osoimplantare”. O astfel de procedură medicală l-ar fi costat 80.000 de dolari,el fiind incapabil să muncească pentru a câștiga acești bani. Lesek și-a luat soarta în ”propria mână” și a realizat proteza pe cont propriu.

Marc Lesek PC: facebook.com/mark.lesek
Marc Lesek și proteza pentru braț care și-a făut-o singur. PC: facebook.com/mark.lesek

Rolls-Royce Phantom

Puțini dintre noi işi vor permite vreodată un Rolls-Royce Phantom. Un tânăr din Kazakhstan și l-a dorit atât de mult, că și la creat în condiții casnice, cu ajutorul a trei mii de dolari și un Mercedes Clasa E diesel. Din dorința de a fi considerat “oligarhul” satului, Ruslan Mukanov, un mecanic de 24 de ani din țara lui Borat a trecut la construit Rolls-uri. Cu puțină fibră de sticlă, plastic, materiale ieftine și un Mercedes Clasa E cam de aceeași vârstă cu el, a obținut un “wanna-be Phantom” demn de tot respectul comunității sale.

Rolls-Royce Phantom homemade PC: oddee.com
Rolls-Royce Phantom în procesul de creație și în varianta finală. PC: oddee.com

Robotul înhămat la brișcă

Wu Yulu este un fermier chinez, de 41 de ani, care locuiește într-un sat din apropierea orașului Beijing. Pentru a-și ușura munca la fermă, în urmă cu 20 de ani, Wu Yulu a început să construiască primii roboți. A inventat mai întâi roboți de mici dimensiuni, controlați prin telecomandă, care pot face treburi simple în gospodărie. Apoi, folosindu-se de deșeurile de pe lângă casă, Wu Yulu a creat robotul-maimuță, care se poate cățăra pe ziduri, apoi robotul-umanoid, care schimbă becurile arse și se poate deplasa singur, apoi un vehicul-robot cu opt brațe, pe care fermierul îl folosește pentru a se deplasa în satul său natal, Mawu. În 26 de ani, a construit 25 de roboți pe care a fost nevoit să-i vândă pentru a-și plăti datoriile.

1robot
Robot înhămat la brișcă PC: oddee.com

 Limuzina

Limuzină creată din doua mașini și banda adezivă, culmea invențiilor.

Limuzina PC: oddee.com
Limuzina creată din două mașini și bandă adezivă PC: oddee.com

Sursa: oddee.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *