(foto) O călătorie de neuitat la ,,World Trip”

(foto) O călătorie de neuitat la ,,World Trip”
Foto:Astăzi, 29 iunie a fost o sâmbăta ,,internațională", am călătorit și am gustat din bucatele tradiționale ale diferitor popoare, am cunoscut tradiții și obiceiuri noi și ne-am simțit pe câteve ore în țările de origine ale invitaților.

Astăzi, 29 iunie a fost o sâmbăta ,,internațională”, am călătorit și am gustat din bucatele tradiționale ale diferitor popoare, am cunoscut tradiții și obiceiuri noi și ne-am simțit pe câteve ore în țările de origine ale invitaților.

AIESEC Chișinău a organizat un eveniment deosebit care a oferit posibilitatea oaspeților să facă o călătorie în jurul lumii. Aceștia au aflat despre locurile natale ale tinerilor și au gustat din bucatele Macedoniei, Marii Britanii, Turciei, Franței, Republicii Cehe și Slovaciei.

Reprezentanții acestor țări au venit în Moldova prin programul Exchange  și se vor implica în diferite proiecte organizate de AIESEC timp de o lună și jumătate, vor lua parte la Școlile și Taberele de Vară, vor organiza diferite activități unde vor avea posibilitatea să-și prezinte țara, dar totodată să o cunoască și pe a noastră.

,,Prin acest eveniment am încercat să promovăm schimbul de tineri între țări, dar totodată și să încurajăm persoanele care au posibilitate să-i cazeze pe tinerii veniți de peste hotare pentru a ne descoperi țara și cultura”, a declarat Doru Curoșu, membru AIESEC.

Fiecare tânăr a prezentat elemetele specifice din țara baștină, convigându-ne să o vizităm. 

 

Oaspeții sunt nerăbdători să guste din bucatele tradiționale ale fiecărei țări.
Oaspeții sunt nerăbdători să guste din bucatele tradiționale ale fiecărei țări.

Reprezentanții Turciei au împărtășit și echipei #diez rețeta cu care au impresionat întreaga sală, tinerii spun că mai întâi se rumenește carnea de pui, însă porumbul, orezul și cartofii se pregătesc aparte, următoarea etapă presupune fierbere acestora, iar după o oră și jumătate o putem savura cu plăcere.

Mancare tradițională turcească.
Mancare tradițională turcească.

Acești biscuiți sunt specifici sărbătorilor de iarnă,  în special de Crăciun, iar ingredientul principal pentru prepararea acestora este mierea.

Biscuiți tradiționali Republii Cehe.
Biscuiți tradiționali Republii Cehe.

 

Bucătăria tradițională moldovenească.
Bucătăria tradițională moldovenească.

Reprezentanta Franței ne-a spus că melcii și broaștele gustos preparate sunt câteva din feluri de bucate adorate de francezi. Modul de pregătire a melcilor, spune acesta, este foarte simplu, se fierb melcii, se curăță bine și după se umplu cu brânză și verdeață.

IMG_0672
,,Snails” bucate specifice Franței.
Simbolul care aduce noroc în Slovacia.
Simbolul care aduce noroc în Slovacia.

Chiar dacă a fost una imaginară, călătoria a fost de neuitat, mâncărurile și băuturile tradiționale i-au făcut curioși pe invitați și i-au inspirat pentru alegerea destinației vacanței următoare.

Taguri: #Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *