Ploile căzute în seara zilei de ieri au făcut ravagii

grindina_coloana(1)
Foto:Acoperiș PC: dse.md

Ploile cu grindină și vânt puternic din 27 iunie au afectat mai multe localităţi din ţară. Polile au deteriorat mai multe acoperișuri, autoturisme, au fost afectate sute de hectari de semănături iar cîteva localități au fost lăsate fără curent electric.

Potriviti Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale, în localitatea Schineni, raionul Soroca, în urma grindinii au fost deteriorate acoperişurile a 30 case de locuit. Tot aici au fost afectate 6 autoturisme. În satul Rubelniţa Nouă, de pe 40 gospodării au fost deteriorate peste 600 foi de ardezie, fiind afectate 146 ha de livezi şi 285 ha de semănături. Ploile au adus prejudiciu în două localităţi din raionul Făleşti, unde în satul Pompa au fost afectate 568 ha de semănături, iar în Glinjeni 730 ha de culturi agricole. Condiţiile meteo nefavorabile au lăsat fără curent electric 49 de localităţi din 13 raioane. În această dimineaţă mai rămân deconectate de la energia electrică 14 localităţi din 7 raioane. Curentul urmează să fie reconectat către consumatorii din localităţile raioanelor Leova, Străşeni, Călăraşi, Glodeni, Donduşeni, Briceni, Răşcani. La restabilirea energiei electrice sunt antrenate brigăzile specializate.

Culturi agricole compromise, înregistrate au fost în satul Hîrbovăţ, raionul Anenii Noi, au fost afectate 45 ha livezi şi 36 ha viţă de vie, iar în satul Dereneu, Călăraşi- 33 ha culturi, dintre care 20 ha porumb, 10 ha grîu şi 2 ha floarea soarelui. Vîntul a smuls şi 104 foi de ardezie, de pe 4 case particulare din oraşul Călăraşi.

Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale urmează să estimeze pagubele materiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *