BAC 2013: Promovabilitatea la bacalaureat în ultimii 7 ani

IMG_0316
Foto:Elevi PC: #diez

În 2013 se anunță cea mai mica rată de promovabilitate la bacalaureat din ultimii 7 ani.

Odată cu numirea unui nou ministrul al Educației , procentul de promovabilitate de la Bac s-a schimbat radical. Dacă în anii anteriori, la afișarea rezultatelor, aproape 90% dintre elevii erau fericiți, în anul acesta candidații care au susținut examanele au avut parte de un șoc.

În cadrul sesiunii de bază a examenului de bacalaureat 2013, care a avut loc în perioada 4-21 iunie, au fost admiși la examene 27.715 absolvenți. Din numărul total de candidați, au promovat examenele 16.130 candidați, sau 58,2%.

Mai jos  sunt prezinte rezultatele comparative ale examenelor de bacalaureat în perioada 2007-2013. Ministerul Educației menționează că datele pentru anii 2007-2012 reprezintă rezultatele finale ale examenelor, inclusiv sesiunile suplimentare, iar datele pentru 2013 reprezintă rezultatele preliminare după sesiunea de bază și înainte de perioada contestațiilor. Rata de promovabilitate preliminară pentru anul 2013 diferă semnificativ de ratele înregistrate în anii anteriori, fapt ce se datorează unor schimbări importante în metodologia de organizare și desfășurare a examenelor de bacalaureat, menite să limiteze copiatul și frauda : instalarea camerelor de luat vederi în sălile de examen și în centrele de evaluare a lucrărilor, scanarea testelor înainte și după evaluare și securizarea electronică sporită.

Rata de promovabilitate pe ani PC: Ministerul Educației
Rata de promovabilitate pe ani PC: Ministerul Educației

În sesiunea suplimentară sunt așteptați circa 11 000 din candidaţii nu au promovat unul sau mai multe examene. Aceştia au şansa să se înscrie în sesiunea suplimentară de examene, care va fi organizată în perioada 15-20 iulie 2013.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *