Programul funeraliilor poetului Dumitru Matcovschi

IMG_0336
Foto:Dumitru Matcovschi PC: #diez

Astăzi, 27 iunie 2013, a fost instituită Comisia de Stat condusă de Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, în scopul organizării funeraliilor poetului Dumitru Matcovschi, cavaler al Ordinului Republicii.

Conform programului, astăzi, 27 iunie, corpul neînsuflețit al lui Dumitru Matcovschi va fi adus la Biserica „Sfântul Dumitru”(sectorul Botanica, strada Traian 3/1) la ora 19:00. În biserică vor avea acces toţi cei care vor să-şi ia rămas bun şi de la poet.

Vineri, 28 iunie, începând cu ora 9:00 va avea loc prohodul la Biserica „Sfântul Dumitru”. Începând cu ora 11:00 sicriul corpul neînsufelțit va fi adus în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe. La ora 14:00 se va ține un cuvânt de adio în memoria poetului.

Sâmbătă, 29 iunie, începând cu ora 11:00 sicriul cu trupul neînsuflețit va fi înhumat la cimitirul din Vadul-Raşcov, raionul Şoldăneşti, satul de baştină al regretatului Dumitru Matcovschi.

Reamintim că Dumitru Matcovschi a murit miercuri seara, 26 iunie, la vârsta de 73 de ani. Poetul a fost supus pe 14 iunie 2013, unei intervenții chirugicale după ce a fost internat cu diagnosticul proces expansiv tumor cerebral de etiologie post-traumatică, ca urmare a acumulării de sânge într-un spital privat din Capitală. Poetul se afla de sub stricta supravegherea a unei echipe de medici reanimatologi şi neurochirugi. Aceștia, însă, erau rezervați în pronosticuri, starea poetului fiind gravă.

Necrologul poetului, prozatorului, dramaturgului şi publicistului Dumitru Matcovschi a fost semnat astăzi de către Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, Președintele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca și Președintele Uniunii Scriitorilor Arcadie Suceveanu.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *