Procuratura militară Chişinău investighează cazul soldatului găsit strangulat

413520001372149008
Foto:Soldat găsit spânzurat la Bulboaca PC: totul.md

Procuratura militară Chişinău a dispus astăzi începerea urmăririi penale pe faptul determinării la sinucidere a unui militar în termen al Brigăzii nr.2 Infanterie Motorizată a Ministerului Apărării

Soldatul era originar din raionul Briceni, avea 18 ani şi fusese încorporat în serviciul militar în termen pe 16 ianuarie 2013, ne informează serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Din datele procurorilor reiese că, în seara zilei de 23 iunie curent, fiind în serviciu pe cantină la Baza militară de instruire Bulboaca, acesta a părăsit samavolnic unitatea. Despre acest fapt comandamentul a informat Procuratura militară Chişinău, fiind întreprinse măsuri de căutare a militarului însă fără vreun rezultat.

În dimineaţa zilei de ieri, tînărul a fost găsit strangulat în fîşia forestieră din apropierea Bazei Militare de Instruire în care acesta îşi îndeplinea serviciul militar.

La faţa locului imediat s-au deplasat procurorii Procuraturii militare Chişinău, fiind audiaţi soldaţii care se aflau în serviciu, precum şi persoanele care au depistat cadavrul.

Pe acest caz a fost format un grup de urmărire penală alcătuit din procurori din cadrul Procuraturii militare Chişinău, care iau în calcul mai multe versiuni care ar fi putut duce la decesul militarului. Concomitent, procurorii au dispus efectuarea expertizelor medico-legale şi criminalistice, dar şi altor acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor care au dus la decesul tînărului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *