Ungaria susține anularea regimului de vize

ambasadorul ung
Foto:Noua formă de cooperare dintre Executiv și Legislativ apreciată de Mátyás Szilágyi. PC gov.md.

Ungaria susține abolirea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni și salută concluziile celui de-al IV-lea Raport al Comisiei Europene vizavi de implementarea acțiunilor privind liberalizarea regimului de vize cu UE.

Declarațiile în acest sens au fost făcute Mátyás Szilágyi, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova în cadrul întrevederii cu Igor Corman.

De asemenea, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului oficialul ungar a salutat noua formă de cooperare dintre puterea legislativă și executivă din Republica Moldova, apreciind organizarea primei reuniuni de coordonare dintre Parlament și Guvern. În aceeași ordine de idei, oficialul ungar a remarcat importanța unui dialog constructiv atât în cadrul majorității parlamentare, cât și în raport cu opoziția pentru buna desfășurare a reformelor interne, respectiv perfecționarea legislației și implementarea acesteia.

În cadrul aceleiași întrevederi Președintele Parlamentului a reiterat angajamentul plenar al majorității parlamentare pentru procesul de implementare a agendei de reforme asumate pentru parcursul european al statului nostru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *