Premierul are echipă nouă

leanca…
Foto:Iurie Leancă și-a stabilit echipa cu care va lucra PC: flacaraiasului.info

Premierul și-a format echipa de consilieri, iar dispozițiile au fost făcute publice pe Monitorul Oficial.

Cabinetul prim-ministrului îl are drept șef pe Eugeniu Sturza, care a deținut în trecut funcția de consilier pe probleme speciale.

458176_10150899103049288_1268007436_o
Eugeniu Sturza, șeful Cabinetului prim-ministrului PC: pagina de profil a consilierului.

Elena Studeneanschi rămâne în funcția de consilier principal de stat.

De pe pagina de facebook a tinerei consilier.
Elena Studeneanschi, consilier principal stat PC: pagina de facebook a consilierei.

Leonid Bujor își păstreaza funcția de conslier în domeniul educației culturii și sportului. Amintim că din 25 septembrie 2009  Leonid Bujor a fost ministrul educației în cadrul Guvernării AIE până 2011, iar câteva luni mai târziu a fost numit consilier pe Educaţie al premierului Vlad Filat.

timpul.md
Leonid Bujor, conslier în domeniul educației culturii și sportului PC: timpul.md

Ruslan Stânga a fost numit în funcția de consilier pentru politici de susținere a romilor. Acesta este Magistru în ştiinţe sociale aplicate, absolvent al Universităţii Metropolitane din Londra, Marea Britanie. De asemnea a studiat și la Uniiversitatea Central Europenă din Budapesta, Ungaria, extensiunea Programe Speciale, specialitatea: ştiinţe politice.

PC: jurnal.md
Ruslan Stânga, consilier pentru politici de susținere a romilor. PC: jurnal.md

Eremia Priseajniuc care a ocupat și până acum funcția de consilier principal de stat al Prim-ministrului, dar de azi i-a mai fost atribuit și domeniul dezvoltării sociale.

Eremia Priseajniuc, consilier în domeniul ocrotirii sănătății și dezvoltării sociale. PC: pagina de profil a consilierului.
Eremia Priseajniuc, consilier în domeniul ocrotirii sănătății și dezvoltării sociale. PC: pagina de profil a consilierului.

De asemnea în echipă va mai fi și Ion Coropcean, care a activat și în timpul mandatului lui Vlad Filat , iar Ion Grîu va râmâne consilier principal în domeniul energetic.

Anterior Iurie Leancă a declarat că Valeriu Prohnițchi va ocupa funcția de consilier în domemeniul economic, iar Liliana Vițu va fi purtătorul de cuvând al acestuia.

Valeriu Prohnițchi, fiind unul din cei mai respectați economiști a făcut studiile la Universitatea din Oxford, iar în prezent este directorul executiv la Expert-Group.

PC: europaliberă.org.
Valeriu Prohnițchi, viitorul consilier pe probleme economice. PC: europaliberă.org.

Liliana Vițu, director de dezvoltare strategică la Centrul pentru Jurnalism Independent, iar în trecut a lucrat și pentru BBC.

stiripozitive.eu
Liliana Vițu, jurnalista care va ocupa funcția de purtător de cuvânt al premierului PC: știripozitive.eu

În urma noilor schimbări, Premierul va avea o echipă formată din șapte gentelmeni și două doamne cu care va trebui să atingă prioritățile anunțate la începutul mandatului.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *