(video) Trei persoane au murit înecate, iar alte două au fost salvate de la înec

scafandrii-tinar_inecat-youtube.com
Foto:Neglijenţa face noi victime PC: puterea.ro

Două adolescente din Bălți au fost salvate ieri de la înec, iar alte trei persoane și-au pierdut viața la scăldat ieri în țară.

Potrivit, Serviciului Protecției Civile și Situații Excelționale, două fete de 15 ani, au fost salvate ieri de la înec. Tinerele au mers la lacul Comsomoliştilor din Bălţi. În timpul scăldatului, fiind departe de mal, au dat semne de panică. Salvatorii au intervenit şi le-au salvat în timp record. Ulterior, aceștia le-au acordat primul ajutor medical.

Tot ieri, 23 iunie, în ţară s-au înregistrat trei cazuri de înec.

Două surori, cu vîrsta de 15 ani, şi-au pierdut viaţa în rîul Nistru. Tragedia s-a produs în localitatea Talmaza, raionul Ştefan Vodă, în jurul orei 15.00. Salvatorii din raion, au întreprins lucrările de căutare în apă. Acestea dificile, din cauza curenţilor de apă, au fost fără rezultat.

Un alt caz de înec, s-a înregistrat în Horeşti, Ialoveni. Bărbatul de 36 de ani, era la scăldat. Alertaţi, scafandrierii Detaşamentului căutare-salvare numărul 1, au scos corpul neînsufleţit al persoanei, după cîteva ore de căutare.

Toate circumstanţele care au dus la producerea tragediilor, vor fi cercetate de către organele de drept.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează strict cetăţenii să fie prudenţi cînd merg la scăldat, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol. Scăldatul este indicat doar în spaţiile special amenajate. În caz contrar, pot fi curenţi de apă, gropi, nămol şi pietre.

De la începutul sezonului cald, s-au înecat 23 persoane, dintre care 6 minori.

Taguri: #balti
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *