Pașii de urmat pentru ca orașul iubit să devină Capitala europeană verde

chisinau_city
Foto:Chișinăul a fost recunoscut drept unul din cele mai verzi orașe din Europa. Totuși, el nu poate obține titlul de Capitala europeană verde, pentru că Republica Moldova nu este eligibilă în cadrul concursului. PC: hotelchisianu.com

Chișinău, #diez știe că ești cea mai frumoasă capitală din lume, nu doar din Europa, dar nu poți obține titlul pentru Capitala europeană verde până nu suntem membri ai Uniunii Europene.

Comisia Europeană a anunțat deschis concursul pentru obținerea titlului de “Capitala europeană verde 2016”.

Candidaturile vor fi evaluate pe baza a 12 indicatori: atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea; transportul local; zonele verzi urbane, inclusiv utilizarea sustenabilă a terenurilor; natura și biodiversitatea; calitatea aerului înconjurător; calitatea acustică a mediului; cantitatea de deșeuri generate și gestionarea acestora;gestionarea apelor; tratarea apelor reziduale; eco-inovare și locuri de muncă sustenabile; performanța energetică; gestionarea integrată a mediului.

Participarea este deschisă tuturor statelor membre ale UE, țărilor în curs de aderare și țărilor candidate (Croația, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Islanda, Muntenegru, Serbia și Turcia) precum și țărilor din Spațiul Economic European. Orașele își pot depune candidatura online, la adresa www.europeangreencapital.eu. Data limită de depunere a candidaturilor pentru titlul din 2016 este 17 octombrie 2013. Titlul este acordat de un juriu european, asistat de un grup de experți recunoscuți din diverse domenii ale protecției mediului. Câștigătorul va fi anunțat în luna iunie 2014.

Pentru a obține acest statut este necesar să urmezi 5 pași:

# Pasul 1: Completează detaliile municipalității.

# Pasul 2: Obține semnătura și aprobarea primarului. Detaliile de contact, de asemenea, trebuie să fie prezente. Cel puțin adresa poștală și cea electronică).

# Pasul 3: Completează formularul de aplicare.

# Pasul 4: Încarcă documentele (12 documente separate, câte unul pentru fiecare indicator).

# Pasul 5: Confirmă aplicarea.

Mai multe detalii le găsiești pe europa.eu.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *