Igor Cobileanski își face debutul la Festivalul de Film de la Karlovy Vary

still-La-limita-de-jos-a-cerului
Foto:La limita de jos a cerului, roul principal în film este jucat de Igor Babiac. PC: iasifun.ziaruldeiasi.ro

“La limita de jos a cerului” va fi prezentat pe data de 1 și 2 iulie la Festivalul de Film de la Karlovy Vary.

Lung metrajul lui Igor Cobileanski “La limita de jos a cerului” va fi prezentat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Karvovy Vary. Filmul fost selectat în competiţia East of the West a celei de-a 48-a ediţii a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, Cehia care se desfășoară în perioada 28 iunie şi 6 iulie. În această categorie filmul regizorului moldav va lupta cu alte 12 filme intrate în concurs, la secțiunea est-europeană.

 

Agenda festivalului PC: Facebook.com/Veaceslav. Cebotari
Agenda festivalului PC: Facebook.com/Veaceslav. Cebotari
Agenda festivalului PC: Facebook.com/Veaceslav. Cebotari
La limita de jos a cerului în agenda festivalului PC: Facebook.com/Veaceslav. Cebotari

“La limita de jos a cerului”, o coproducţie România-Moldova. Potrivit, hotnews.ro scenariul lungmetrajului este scris de Corneliu Porumboiu și Igor Cobileanski şi spune povestea lui Viorel, un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, se angajează la o cantină ca ajutor de bucătar şi încearcă să ia controlul asupra vieţii sale.

„E o atmosferă periferică, a unui oraș de provincie moldovenesc. Un cartier mărginaș cu blocuri vechi și cu oameni interesanți. Vom râde pentru că vor fi și situații nostime, vom și plânge, pentru că e o dramă. E și o poveste despre droguri, dar ele nu sunt decât un element secundar”, spune Igor Cobileanski.

Rolurile principale sunt interpretate de Igor Babiac, Sergiu Voloc şi Ela Ionescu, iar filmările au fost realizate în Republica Moldova.

La Chișinău filmul “La limita de jos a cerului” va fi prezentat în această toamnă.

Festivalul de la Karlovy Vary este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa. Potrivit site-ului festivalului în acest an s-au înscris în concurs 235 de producţii din toată lumea.

Acum o lună, Igor Cobileanski a participat la festivalul de la Cannes, în afara concursului cu scurtmetrajul “Colecția de arome”.

Taguri: #cehia
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *