(video) Reţinut în flagrant cu o tonă de zahăr

DSC_1158
Foto:PC: border.gov.md

Colaboratorii postului vamal intern de control – Vadul lui Vodă au reţinut în amiaza zilei de ieri, 21 iunie, un mijloc de transport care a încercat să introducă ilegal în țară un lot de produse de zahăr fără acte de provenienţă din regiunea transnistreană

Potrivit Serviciului Vamal, mijlocul de transport de model Ford Tranzit era condus de un cetăţean al Republicii Moldova în vîrstă de 27 de ani, originar din s. Cioreşti, r. Nisporeni şi se deplasa din regiunea transnistreană.

În baza analizei de risc şi suspiciunilor pe care le prezenta unitatea de transport, colaboratorii vamali au dispus efectuarea unui control minuţios.Drept rezultat, în compartimentul marfar, colaboratorii vamali au depistat 20 de saci cu zahăr, produs în Ucraina.

PC: border.gov.md
PC: border.gov.md

Potrivit explicaţiilor preliminare cele 1000 de kg de zahăr urmau să fie comercializate în pieţele din muncipiul Chişinău. Marfa a fost confisctaă, iar şoferul riscînd o amendă de pînă la 1 500 lei.

Totodată, menţionăm că în scopul contracarării traficului ilicit de mărfuri pe perimetrul transnistrean, de către colaboratorii echipelor mobile ale Serviciului Vamal, pe parcursul ultimilor 24 de ore, au fost contracarate alte 4 tentative de transportare ilicită a mărfurilor de larg consum, în valoare totală de peste 300 mii lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *