Parlamentul a adoptat declarația, însă nu unanim

mihai godea
Foto:Mihai Godea nu a fost de acors cu prevederile declarației. PC privesc.eu.

Parlamentul a adoptat declarația și proiectul de lege privind situația din raioanele de Est ale țării. Aceasta nu a fost semnată în unanimitate.

De la vot s-au abținut Igor Dodon, Vadim Mișin, deputații din parea PL și Mihai Godea.

„Îmi exprim regretul față de modul în care a înțeles Parlamentul Republicii Moldova să încheie audierile parlamentare într-o problemă atât de complicată. Abordarea a fost una superficială, atât a dezbaterilor, cât și a declarației finale. Poat deputații nu au înțeles că la acest document se va face încă mult timp referire, așa cum s-a făcut și la legea din 2005”,  declarat Mihai Godea.

„Am avut drept obiectiv ca declarația să reflecte mai mult sau mai puțin poziția comună a întregului corp legislativ. Un alt obiectiv al nostru a fost ca această declarație să servească drept un punct de referință pentru negociatorii noștri și pentru alte părți implicate în negocierile 5+2. S-au găsit propuneri care și-au dorit ca formulările din declarație să fie mult mai dure, a specificat Valariu Streleț.

Comuniștii au subliniat că situația transnistriană poate fi depășiă numai prin măsuri pașnice și exclusiv politice. „Am menționat, în mod deosebit, necesitatea excluderii oricăror bariere, de tip frontieră administrativă sau de altă natură”, a spus Artur Reșetnicov.

Reamintim că audierile în cazul diferendului transnistrian au avut loc cu ușile închise, iar declarația a fost semnată după două două zile de discuții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *