Ministrul Apărării răspunde acuzațiilor din Parlament

Foto:Vitalie Marinuță a reacționat la declarațiile deputaților. PC: europaliberă.org.

Vitalie Marinuță afirmă că declarațiile sale în cadrul interviului pentru Romanian Global News au fost interpretate greșit și au scop sfidarea intereselor de securitate națională.

Acesta ține să menționeze că ,,tensiunile generate de către administraţia neconstituţională de la Tiraspol prin decretarea unei pretinse graniţe pe Nistru, fapt calificat drept acţiune unilaterală cu potenţial de destabilizator de către organizaţiile internaţionale, partenerii externi ai Republicii Moldova şi conducerea statului nostru, am apreciat clar că această situaţie nu poate conduce la o nouă confruntare militară şi am expus câteva argumente în susţinerea acestei poziţii.

Reiterez cele spuse, în contextul poziţiei de principiu în baza căreia autorităţile Republicii Moldova acţionează pentru soluţionarea durabilă a conflictului de pe Nistru – vom atinge acest obiectiv prin mijloace exclusiv paşnice, în temeiul dreptului internaţional, al suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova – principii împărtăşite de toţi participanţii formatului de negocieri 5+2″, scrie ministrul pe blogul său.

Totodată, Vitalie Marinuță a specificat: ,,responsabil de politicile de apărare ale statului am apreciat starea de fapt a Armatei Naţionale, ca şi una de a fi gata în orice moment să facă faţă misiunii sale de bază”, făcând un apel la cei care nu au înţeles sensul mesajului eronat, să renunţe la aceste speculaţii, căci anume ele creează confuzii şi fac un deserviciu enorm intereselor de securitate ale statului într-un moment destul de complicat pentru Republica Moldova.

Amintim că la ședința din Parlement, deputații din PL , PCRM și PSRM au cerut demisia acestuia după ce acesta a declarat  că autoritățile de la Chișinău nu trebuie să se panicheze în privința unui potențial conflict militar. Potrivit lui, autoritățile secesioniste nu sunt pregătite pentru un conflict militar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *