(video) Minori cu chef de plimbări nocturne. Furau autoturismele, apoi le abandonau

still0619_00000
Foto:Doi minori care furau autoturisme sunt cercetaţi penal PC: captură video

Doi minor de 17 ani au fost reţinut pentru “Răpirea mijlocului de transport ” după ce au furat mai multe autoturisme, le-au condus prin Capitală apoi le-au abandonat,

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în dimineaţa zilei de 18 iunie curent, angajaţii Inspectoratului de Poliţie Botanica au reţinut doi minori cu vârstele de 17 ani, locuitori ai capitalei, care pe parcursul nopţii au răpit două automobile de modelele “Opel” şi ”Mazda”. Tinerii nu se află la prima avatere de lege, fiind anterior reţinuţi de poliţie la începutul lunii curente pentru comiterea a zece răpiri de automobile pe teritoriul capitalei, de diferite modele.

În urma audierilor s-a constatat că tinerii deschideau portierile maşinilor cu o şurubelniţă şi ţinteau doar automobilele fără sisteme de alarmă. De obicei acţionau pe timp de noapte, alegeau unităţile de transport din ogrăzile blocurilor de locuit, parcate în locuri slab iluminate, se plimbau prin capitală apoi le abandonau deteriorate pe marginea drumului.

În privinţa bănuiţilor au fost pornite mai multe cauze penale conform prevederilor art. 192 “Răpirea mijlocului de transport” Codul Penal, unde este prevăzută pedeapsa cu privare de libertate pe un termen de la 2 până la 5 ani.

Ei sunt cercetaţi penal în stare de libertate, fiindcă legislaţia în vigoare nu permite arestarea lor pentru asemenea genuri de infracţiuni. Tinerii și-au recunoscut vina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *