(video) Lan de cânepă ascuns într-un lan de porumb

201306190933102
Foto:A plantat porumb, dar a ieșit cânepă PC: border.gov.md

În data de 18 iunie, a fost depistată o plantație de cânepă, care, în caz că nu era descoperită și ajungea la maturitate, traficanţii de droguri urmau să obţină un produs final de peste 15 tone de marijuană în formă uscată.

În data de 18 iunie angajații direcțiilor Investigații speciale și Urmărire penală, în comun cu experții EUBAM, au depistat o plantație de cânepă, care, în caz că nu era descoperită și ajungea la maturitate, traficanţii de droguri urmau să obţină un produs final de peste 15 tone de marijuană în formă uscată.

Descoperirea a avut loc în cadrul celei de-a doua operațiuni de combatere şi prevenire a traficului de droguri de către polițiștii de frontieră în comun cu experții EUBAM

201306190933103

Cânepa a fost descoperită camuflată într-un lan de floarea – soarelui și era cultivată pe un teren cu o suprafață de aproximativ 0,5 ha, în aropierea satului Etulia. Ofițerii Poliției de Frontieră au stabilit că proprietarul plantației este un bărbat în vârstă de 38 ani, locuitor al raionului Vulcănești.

Dacă proprietarul terenului va fi găsit vinovat riscă de la 7 la 15 ani privaţiune de libertate, în cazul în care i se va dovedi că a avut și scopul de o comercializa.

Amintim că la 24 mai curent, după un filaj de câteva luni, în punctul de trecere Otaci – Moghiliov Podolsk, poliţiştii de frontieră au prins în flagrant un traficant de droguri. În mijlocul de transport al acestuia au fost depistate opt pachete de polietilenă, care conţineau masă vegetală mărunţită, presată, numită între traficanţii de droguri „Hidrapon”, asemănătoare cu marijuana, valoarea căreia se estimează aproximativ la 700 000 lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *