Dorin Chirtoacă huiduit și aclamat după prezentarea raportului de activitate

chirtoaca2
Foto:Dorin Chirtoacă și-a prezentat azi realizările și prioritățile pe mandat PC: captură video/ Prievesc.eu

Primarul Dorin Chirtoacă a fost huiduit și aclamat după finisarea prezentării raportului de activitate pentru anii 2012/2013.

Marţi, 18 iunie 2013, primarul general al Municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, și-a prezentat raportul de activitate cu realizările primăriei la 6 ani de la preluarea mandatului și prioritățile pentru etapa următoare. Evenimentul a avut loc în Scuarul Europei, din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Dorin Chirtoacă luat cu asalt de către locuitorii orașului PC: captură video/ Privesc.eu

Îndată după ce Dorin Chirtoacă și-a încheiat raportul de activitate acesta a fost luat cu asalt de un grup de protestatari dar și de persoane care și-au dorit să-l felicite pentru activitatea sa în calitate de primar al Municipiului Chișinău.

Polițiștii îl apară pe edilul Capitalei PC: captură video/ Privesc.eu

Pentru a nu destabiliza mai tare situația creată, edilul a fost înconjurat la scurt timp de polițiști care-l protejau de fluxul mare de oameni.

4
Grupul de protestatari nemulțumiți PC: Radu Chivriga/Facebook

Persoanele prezente la fața locului erau împărține în două tabere. Unii locuitori ai Capitalei scandau “Rușine”, “Primar mincinos”, “Afară”,”Chirtoacă demisia”, alții în acelaș timp strigau “Bravo, bravo” !

Edilul Capitalei nu s-a lăsat intimidat de situația creată și a declarat că cei care au încercat să-i împiedice prezentarea raportului de activitate sunt niște provocatori. “Din păcate noi avem sunt și provocatori aici care nu sunt pentru prima dată”, a menționat primarul.

În Scuarul Europei și-a făcut aparația și președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a încercat să liniștească mulțimea răbufnită.

Președintele PL liniștește mulțimea PC: captură video/ Privesc.eu

“Stimați cetățeni, e clar că într-o societate democratică sunt mai multe opinii și păreri. Într-un stat care a fost ocupat, e normal să avem și cluburi comuniste și minți comuniste. Nu e posibil să fie schimbat tot într-un an sau zece, poate nici în 50 ani.” Președintele PL menționat că cea mai mare realizarea primarul, este monumentul care va fi degolit la Gara de trenuri în memoria celor deportați.

După ce spiritele s-au calmat, Mihai Ghimpu i-a înmânat primarului “Medalia lui Gheorghe Ghimpu”. Menționăm că această medalie nu este una oficială.

medalia
Dorin Chirtoacă la gît cu “Medalia Gheorghe Ghimpu” PC: captură video/ Privesc.eu

Ulterior Dorin Chirtoacă a răspuns la întrebările jurnaliștilor și locuitorilor Municipiului Chișinău.


Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *