Traficanți de cerșetori reținuți pentru a doua oară

Foto:Trei persoane au fost reținute pentru a doua oară fiind suspectate de trafic de fiinţe umane PC: Timpul.md

Acum patru luni, o familie din Călărași a fost reţinută pentru implicarea acesteia în comiterea infracţiunii de trafic de fiinţe umane, lucru însă, care nu i-a oprit să pună în aplicare un alt plan de transportare a două femei la cerşit în Federația Rusă.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 15 iunie 2013, la ora 9:35, inspectorii Secției control de frontieră Palanca au reținut două persoane care au dat de bănuit în momentul când au fost întrebate cu ce scop pleacă peste hotare. Iniţial, femeile de 19 ani şi, respectiv 41 ani, au declarat că pleacă în Ucraina, la rude într-un oraş care nu aveau cunoştinţă unde se află. Însă, până la final au recunoscut că pleacă în Federaţia Rusă, în calitate de voluntar la cerșit.

Pentru a reţine organizatorii traficului de fiinţe umane, femeilor le-a fost permisă trecerea frontierei de stat, cu scopul de a fi monitorizate până la intrarea în Ucraina. În acest fel, pe traseul de tranzit Odesa-Reni, la o distanţă de 800 metri de punctul de trecere Palanca, poliţiştii de frontieră au observat un autoturism, de model VAZ 217030, cu numere de înmatriculare ruseşti. Aici, femeile erau aşteptate de trei persoane. Acţionând operativ, poliţiştii de frontieră au stopat călătoria tuturor persoanelor, fiind conduse la sediul Secţiei pentru continuarea cercetărilor.

În rezultat, s-a aflat că cele două femei şi un bărbat, suspecţi în trafic de fiinţe umane, sunt la a doua tentativă de trecere peste frontieră a persoanelor din familii social vulnerabile şi cărora le promiseseră câştiguri considerabile cu minim efort, cerşind pe străzile din capitala Federaţiei Ruse.

În vederea stabilirii gradului de implicare în comiterea infracţiunii de trafic de fiinţe umane şi aplicarea normei legale ce se impune, persoanele au fost transmise Direcției urmărire penală din cadrul Departamentului Poliției de Frontieră, care la moment efectuează investigaţiile.

Taguri: #Ucraina
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *