Președinți ai 14 centre de BAC au fost sancționați

nthumbs3_14487
Foto:Directorii centrelor de BAC s-au ales cu mustrări PC: edu.md

În rezultatul analizei situaţiilor din centrele de bacalaureat în care a fost încălcată metodologia de organizare și desfășurare a examenelor, membrii Comisiei Naționale de Examene au decis să aplice sancțiuni președinților a opt centre de BAC din țară.

Președinților de centre le-au fost aplicate avertizări, mustrări și mustrări aspre pentru încălcarea prevederilor metodologiei de examene și anume: președinții nu au monitorizat conform obligațiilor lor desfășurarea examenelor, nu au dat indicații asistenților, au permis ieșiri masive din sălile de examene pe parcursul probelor sub diferite pretexte.

Anterior, altor șase directori de centre de BAC le-au fost aplicate mustrări, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Educației.

Potrivit metodologiei, președinții sînt responsabili de organizarea şi desfăşurarea regulamentară a examenelor de bacalaureat în centrul pe care-l conduc şi de instruirea cadrelor didactice care asigură asistenţa în sălile de examen, iar asistenții sunt obligați să sesizeze Preşedintele Centrului de Bacalaureat despre toate abateri identificate.

Reiterăm că absolvenții în timpul examenului au dreptul să vină decît cu buletinul de identitate şi instrumente de scris. Alte obiecte cum sînt tabele, manuale, dicţionare, ceruză, notiţe, calculatoare de buzunar, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie a informaţiei, alte surse de recepţionare şi transmitere a mesajelor sînt cu desăvîrşire interzise în sălile de examen. În cazul în care candidații sînt observați că dețin sau folosesc obiecte interzise, testele lor sînt anulate şi nu vor putea participa la examenul de bacalaureat decît în sesiunea din anul viitor.

În total, de la începutul sesiunii 204 elevi au fost acuzați de fraudarea examnului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *