Închiderea Televiziunii de Stat din Grecia a generat un protest pentru 24 de ore

greece
Foto:Închiderea Televiziunii de Stat din Grecia a scos în stardă mii de jurnaliști.

Guvernul Greciei a închis temporar posturile publice de televiziune şi radio, din cauza crizei financiare. Acest fapt a declanșat un protest timp de 24 de ore. Aproximativ 2700 locuri de muncă au fost pierdute.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului elen, Simos Kedikoglou, a făcut acest anunţ-şoc marţi, declarând că emisiile de televiziune şi radio ale ERT, compania greacă de radio şi televiziune, vor înceta la primele ore ale zilei de miercuri. El a menţionat că, până la relansarea activităţii companiei, ceea ce se va întâmpla „cât mai curând posibil”. Angajații sunt momentan suspendaţi. Nu se ştie deocamdată cât va dura această întrerupere

ERT a încetat să mai emită marţi seara. Închiderea a fost posibilă printr-un act legislativ adoptat doar de miniştrii Noii Democraţii (dreapta) şi care nu a fost semnat şi de ceilalţi doi parteneri – Pasok şi Dimar, care se opun dispariţiei ERT şi care pledează pentru restructurarea grupului.

Preşedintele-director general al Serviciului Român de Televiziune, Claudiu Săftoiu a opinat că este regretabilă decizia închiderii canalelor ERT. Această situaţie poate fi un precedent primejdios pentru echilibrul democratic, asigurat de activitatea mass-media, cetăţenii având cel mai mult de suferit. În toată lumea, există televiziuni publice şi televiziuni private, cu misiuni clare şi diferite. Primele oferă emisiuni cu rol educativ şi cultural, în timp ce televiziunile comerciale sunt orientate către profitabilitate.

Protestul generat a cauzat blocarea căilor de transport în Grecia.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *