O nouă pictură murală în sectorul Botanica realizată de artiștii polonezi

Foto:Pictura muralaă realizată de Rafał Roskowiński PC: #diez.md

Pe peretele unui bloc din cartierul Botanica din Chişinău a fost realizată o nouă pictură murală semnată de artistul polonez Rafał Roskowiński. Scopul proiectului, este revitalizarea vieții sociale și culturale a cartierului și promovarea artei urbane.

Asupra picturii murale s-a lucrat 10 zile, iar în procesul de lucru au fost antrenați 5 oameni. Dacă anul trecut artiștii, au făcut o pictura mai mult inspirată din istorie și politică anul acesta, ei și-au dorit ca acesta să fie una mai calmă și să se înscrie bine în arhitectura sectorului Botanica. După cum ne-a relatat autoarea picturii, imaginea cerbului a fost inspirata din folcorul polonez și reprezintă simbolul al vitalităţii, al renaşterii, al puterii şi al libertăţii.

Ariștii polonezi spun că Chișinăul are nevoie de mai multe astfel de picturi pentru a face orașul mai frumos, iar ei și-ar dori să realizeze un număr cît mai mare al acestor creații în Capitala noastră

Pictorii nu se tem să lucreze la o astfel de înălțime, pentru că unii din ei se ocupă cu asta de 20 de ani și sunt deprinși. Una din pictorițe a lucrat chiar și la înălțimea de 2,500 metri.

In acest an polonezii au avut în echipă și un student de la Academia de Arte, Radu Dumbravă, care a încercat să fure de măiestria pictorilor murali din Polonia. Artiștii nu au perceput o taxă pentru lucrările făcute.

E de menţionat că de rând cu pictura de la Chişinău, a fost realizată o alta la Bucureşti, în cartierul Militari.

1Pictura muralaă realizată de Rafał Roskowiński PC: #diez.md

4

3

Pictura murală raelizată de artiștii polonezi în cartierul Militari din București. PC: adevarul.ro
Pictura murală raelizată de artiștii polonezi în cartierul Militari din București.
PC: adevarul.ro
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *