BAC 2013. Subiectele la limba română apărute pe internet la o oră de la începerea examenului

Foto:Elevii susțin examnul cu ajutorul internetului PC protv.md

În aceste momente, 27.719 elevii din clasa a XII-a, susțin examenul la limba de instruire – Limba și literatura română și Limba și Literatura rusă, în cazul absolvenților alolingvi.

Cu toate că elevii sunt filmați de camere video în timpul examenului și au semnat, pe proprie răspundere, o declaraţie prin care confirmă că nu deţin asupra lor materiale interzise, precum telefoane mobile, ce le-ar favoriza în rezolvarea subiectelor, se pare că elevii nu prea au ținut cont de asta.

La doar o oră de la începerea examenului, subiectele acestuia au apărut pe protv.md, la fel cum a fos și în cazul examenului la matematică susținut de elevii din clasa a IX a ieri.

Reamintim că Ministrul Educației a decis să instaleze în toate cele 103 centre de BAC camere video în sălile de examene în scopul prevenirii şi combaterii copiatului de la BAC. Pentru cele 1.200 de camere necesare, Ministerul Educaţiei a plătit 7,3 milioane de lei. În total, se vor cheltui 13 milioane de lei, acesta fiind cel mai scump bacalaureat de până acum.

Cei prinși pe camerele video că copie, vor fi dați afară de la examen și vor putea să susțină BAC-ul tocmai la anul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *