Conform sondajului IMAS, PCRM ar putea câștiga viitoarele alegeri

sondaj
Foto:În urma crizei politice PCRM a avut de câștigat. PC privesc.eu.

Dacă duminica viitore ar avea loc alegeri parlamentare, 39 % din populație ar vota cu PCRM, 12,6 % şi-ar acorda votul pentru PLDM și doar 8,6 % pentru PDM.

Credibilitatea partidelor de la guvernare a scăzut considerabil în ultima perioadă, procentele cele mai mari la capitolul autoritate, perspective de viitor și resurse umane le strânge PCRM, chiar dacă nu mai sunt la guvernare, în timp ce PLDM și PDM  excelează la capitolul dezămăgire și corupție.

Cea mai mare încredere din partea populației o au comuniștii, conducând cu 43%, față de 27% din luna noiembrie 2012, iar partidele din fosta Alianță au căzut considerabil, PLDM a ajuns doar la 18% de la 30%, iar PDM de la 24% au coborât la 16%.

Acestea sunt intențiile de vot ale cetățenilor prezentate de sondajul realizat de Institutul de Markeing și Sondaje IMAS-INC Chișinău. Potrivit directorului IMAC, Doru Petruți, dacă am fi avut alegeri anticipate majoritatea voturilor ar fi fost pentru partidul comuniștilor.

Față de noiembrie 2012, Guvernul și Parlamentul au pierdut din încredere, plasându-se pe ultimile poziții cu 19 % și respectiv 18%, Justiția a căzut de la 27% până la 24% , iar în în vârf râmâne a fi Biserica – cu 71%.

Aroape 9 din 10 respondenți au considerat că RM trece prin criză politică, iar întrebați care sunt cauzele acesteia cei mai mulți dintre ei au menționat câteva cauze, precum: prea multă corupție, neînțelegerile dintre Vlad Plahotniuc și Vlad Filat și incidentul din Pădurea Domnească.

Menționăm că perioada desfășurării acestui sondaj a fost 10-26 mai 2013, perioada de criză politică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *