Mihai Ghimpu îl bănuiește pe Vlad Filat de atacurile de la Registru

Mihai Ghimpu îl bănuiește pe Vlad Filat de atacurile de la Registru
Foto:Liderul PL, Mihai Ghimpu îl bănuiește pe fostul premier, Vlad Filat, că ar fi implicat în atacurile de la Registru. Liderul a venit cu mai multe detalii despre litigiu și firma lui Boris Birștein în cadrul emisiunii ÎnProfunzime.

Liderul PL, Mihai Ghimpu îl bănuiește pe fostul premier, Vlad Filat, că ar fi implicat în atacurile de la Registru. Liderul a venit cu mai multe detalii despre litigiu și firma lui Boris Birștein în cadrul emisiunii ÎnProfunzime.

În cadrul emisiunii, Mihai Ghimpu a adus probe în legătură cu litigiul de la Registru și firma lui Boris Birștein, numită Intercomsoft LTD.   ,,Eu bănuiesc ca Filat a stat în spatele atacurilor de la MTIC. E mai bine ca noi să stăm în afara actului guvernării. Dacă ne chemă la negocieri mergeam, condiționăm și votăm”, afirmă acesta.

Potrivit lui acest contract încheiat de Registru, Ministerul de Economii și Interne cu firma Intercomsoft este încă de pe timpul când Igor Dodon era ministru. ,,Aici în punctul 11 scrie că litigiile se examinează în instanța de judecată din Elvetia, dar nu în Moldova. Prin intermediul lui Recean pe atunci viceministru al MTIC, se legalizează examinarea acestor litigii la noi. Prima data Ministerul de Externe refuza legalizarea actelor, dupa o lună totul se schimbă însă. Recean s-a adresat în judecată fără drept. Birștein vine și cere aici dreptate și obține 102 milioane, însă conform deciziei Curții Supreme de Justiție, întreprinderea de Stat ,,Registru” este obligată să-i plătească acestuia despăgubiri de peste 7 mil. de dolari”, a completat liderul PL.
Invitatul emisiunii a mai adăugat că depsre acest caz a aflat dintr-un material postat de un portal de știri pe 15 mai, curent.

Întrebat de ce nu participă la negocierile pentru alegerea Guvernului acesta a menționat ,,Filat din start a spus că nu invită PL, ci doar pe cei șapte. Practica democrației demonstrează că votează partidele care-și asumă actul guvernării, iar noi nu putem să ne asumăm acest act, pentru că eu nu știu care este componența.”

,,Decât la putere să mă compromit mai bine să stăm în opoziție. Aceasta va fi o alianță a intereselor și nu pentru oameni”, a mai subliniat acesta.
Amintim că pentru formarea Guvernului sunt necesare 51 de voturi, negocierile se duc între PLDM, PDM și Consiliul de Reformare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *